Weblog

Video toevoegen aan je WordPress website

Onlangs kreeg ik de vraag hoe een Youtube of Vimeo video kon worden toegevoegd aan een WordPress website. Daarom leg ik hieronder drie manieren uit voor het toevoegen van een Youtube of Vimeo filmpje aan je WordPress website.

Een korte samenvatting:

 • Een video embedden (insluiten) op de nieuwe, makkelijke manier.
 •  

  Een video uploaden naar je WordPress website

  Een video is eenvoudig te uploaden in de media van je WordPress website. Toch raden we dit af, als je een video upload staat hij daadwerkelijk op jouw website. Over het algemeen zijn video bestanden grote bestanden die veel bandbreedte kosten, dit heeft direct impact op de snelheid van je website. Dus wanneer je een video wilt laten zien op je WordPress website adviseren wij een van de twee onderstaande methodes toe te passen.

   

  Een via internet te bereiken locatie (URL) aangeven

  Een andere eenvoudige manier om een video weer te geven op je WordPress website is om het filmpje te delen. Hievroor kopieer je de URL van de video die je wilt laten zien en die plak je in de post of pagina waar je deze wilt laten zien, let wel op dat de link op een eigen regel staat en niet klikbaar is.

  Nu haalt WordPress de video en de afbeelding van de video zelf op het past het formaat aan zodat hij netjes op je website komt te staan.

   

  Een video embedden (insluiten) op de oude manier

  Wanneer deze manier niet goed voor je werkt is het ook mogelijk om een filmbestand te embedden (insluiten). Mijn voorkeur gaat uit naar deze methode, deze methode houdt dat het bestand niet op jouw website wordt opgeslagen, maar dat het een link is naar het bestand op een andere fysieke plaats.

  Om de link naar het bestand te maken is het plaatsen van een stukje embed code op de betreffende post of pagina van je website. Let wel op, de embed code moet worden ingevoegd in de tekst modus van WordPress. Een voorbeeld van een youtube video insluiten:

  Video toevoegen aan je WordPress website

   

  Een video embedden (insluiten) op de nieuwe manier

  In de nieuwe versies van WordPress maken de heren en dames het je erg eenvoudig om media in te sluiten. Lees hier over welke type media je in kan voegen op je bericht of pagina, samen met dit bericht over de mogelijkheden van de updates in WordPress 4.0 “Benny”. Kort samengevat: plak de link van je video in je blogpost en voila, WordPress doet de rest!

  Kevin Beeftink

  Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink

  Leave a Comment