Weblog

WordPress 4.0: Nieuwe features en gebruiksgemak

Met de release van WordPress 4.0, genaamd “Benny” (vernoemd naar Benny Goodman), hebben de heren en dames van WordPress weer een extra stap gezet in het gebruiksgemak van het website beheer systeem (CMS). De belangrijkste punten sommen we voor je op.

Een korte samenvatting:

 

De officiële launchvideo van WordPress.org

Op WordPress.org vinden we een handige video bij de release van WordPress 4.0. Met deze uitgave stijgen we van versie 3 naar 4, wat betekent dat we nieuwe of volledig vernieuwde functies mogen verwachten. Ze geven al aan dat “4.0 is just another number for us after 3.9 and before 4.1, we feel we’ve put a little extra polish into it”. Geen enorme transformatie dus, maar wel een verbeterede user interface en gebruiksgemak in functies. Bekijk de video voor een korte toelichting.

 
media-paneel-wordpress

Verbeterde media-beheer paneel

Jouw Media beheer je nu nog eenvoudiger.

 

Nog makkelijker media insluiten

Door simpelweg een youtube URL in te voegen zorgt WordPress er nu voor dat de bijbehorende video wordt afgespeeld in je Bericht of Pagina. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Tweets, erg handig. De preview toont je direct wat je kan verwachten van je ingesloten content op je WordPress website.

Hoe je dat doet? Je voegt een link als deze in, en WordPress converteert dit automatisch naar een eenvoudige insluiting van het type media:

Check out this cool video:

That was a cool video.

De bronnen zijn verder aangevuld met video’s van CollegeHumor, playlists van YouTube, en TEDtalks. Bekijk hier de gehele media lijst om te zien wat je nu in kan sluiten op je WordPress website.

 

Het beheren van je content is nu nog eenvoudiger

Jouw tekstvenster schaalt op met de lengte van je pagina of bericht. Een kleine aanpassing die veel schrijfwerk toch een stuk overzichtelijker maakt.

 
Plugin toevoegen WordPress

Plugins toevoegen via een nieuwe interface

Waar ik iets meer aan moet wennen is de nieuwe Plugin interface. Dat komt misschien omdat we standaard niet zomaar browsen vanuit WordPress, maar eerst onderzoek doen naar de achtergrond van een plugin om er zeker van te zijn dat we een goed onderhouden stuk code toevoegen aan een project. Desalniettemin ziet het er netjes uit en krijg je nu nog meer feedback op de plugin, voordat je deze met de druk op een knop gaat toevoegen.

Kevin Beeftink

Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink