Weblog

Je WordPress site beveiligen tegen hackers en spam

WordPress is het populairste CMS dat er bestaat, en dat weten hackers en spammers ook. Om te voorkomen dat je hun slachtoffer wordt, met een onbereikbare website en andere problemen tot gevolg, zal je dus stappen moeten nemen om je WordPress site te beveiligen. Hier vind je drie van de belangrijkste stappen.

Dit zijn de drie hoofdzaken voor een veiliger WordPress site:

Je WordPress site beveiligen: gebruikersnaam en wachtwoord

Je WordPress site beveiligen begint bij het kiezen van een veilige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Net als overal op internet, is het ook bij je WordPress site niet handig om makkelijk te kraken combinatie te gebruiken.

Tips voor een veilig wachtwoord:

  • Gebruik geen bestaande woorden
  • Combineer van hoofd- en kleine letters, cijfers en leestekens
  • Leer je wachtwoord uit je hoofd, zodat je het nergens hoeft op te slaan

Je WordPress site beveiligen

Je WordPress site beveiligen: regelmatige updates

Plugins, thema’s en WordPress-installaties die verouderd zijn, zijn gevoeliger voor hackers en spam. Je WordPress site beveiligen lukt dus alleen als je die regelmatig bijwerkt. WordPress zelf komt regelmatig met beveiligingsupdates, en ook de ontwikkelaars van je plugins hebben regelmatig nieuwe versies van de software voor je. Je krijgt vanzelf een melding als een plugin of thema aan een update toe is. Negeer die meldingen nooit, want voor je het weet heeft een hacker het lek in je site gevonden.

Je WordPress site beveiligen: veilige plugins

Er zijn ontelbare WordPress-plugins op de markt. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een plugin voor. Maar pas op met wat je installeert. Niet alle plugins zijn namelijk even veilig. Over het algemeen geldt, dat je de plugins die je vindt in de directory van WordPress.org zelf, veilig kunt gebruiken. Maar ook daar glipt er wel eens eentje tussendoor. Gelukkig geven de gebruikers die er ervaring mee hebben, dat vaak aan middels de ratings en reviws. Lees die dus altijd voordat je een plugin installeert.

WordPress site beveiligen

Je WordPress site nog beter beveiligen?

Je WordPress site beveiligen kan op nog veel meer manieren. Zo kun je de table prefix veranderen bij de installatie van WordPress, de bestandsrechten wijzigen en overbodige bestanden van de server verwijderen. Ook zijn er plugins die je helpen je WordPress site te beveiligen, zoals Limit Login Attempts, een plugin die het aantal inlogpogingen voor je site beperkt. Advies nodig over welke beveiligingsmaatregelen er precies nodig zijn? Hulp nodig bij het veiliger maken van je site? Vraag het in1week!

Kevin Beeftink

Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink

Leave a Comment