Weblog

Maak je WordPress-website mobielvriendelijk

Of je website mobielvriendelijk is, speelt sinds begin 2015 een grote rol in de ranking op Google. Als jouw site dus nog niet geschikt is voor gebruik op mobiele apparaten, kan het zomaar zijn dat je zoekmachinepositie ineens lager wordt. Om dat te voorkomen, heb je een mobielvriendelijk webdesign nodig. Met WordPress is dat gelukkig een fluitje van een cent!


Wat maakt een website mobielvriendelijk?

De site gebruikt geen mobielonvriendelijke software

Wil jij zeker weten dat je website mobielvriendelijk is, maak dan zo min mogelijk gebruik van software als Flash en Silverlight. Deze software is namelijk niet mobielvriendelijk. Je kunt deze software wel gebruiken voor het toevoegen van video aan je website, maar dan ook alleen daarvoor. En overweeg om voor toekomstige video’s over te stappen op HTML 5 video, dan speel je helemaal op safe.

De teksten op de site zijn leesbaar zonder zoomen

Te kleine of te grote letters vormen voor veel websitebezoekers een ergernis. En omdat Google in eerste instantie probeert een zo prettig mogelijke zoekervaring te bieden, is het dus logisch dat de zoekmachine sites alleen als mobielvriendelijk beschouwt wanneer het lettertype leesbaar is zonder dat de gebruiker daar moeite voor hoeft te doen.Is jouw site al mobielvriendelijk?

Lay-out en content passen zich aan de schermgrootte aan

Websitebezoekers willen je website liever ook niet opzij hoeven schuiven om hem helemaal te kunnen bekijken. Zorg dus dat je lay-out zich aanpast aan de grootte van het scherm dat de bezoeker gebruikt. Daar heb je een responsive design voor nodig. Omhoog en omlaag scrollen is natuurlijk geen enkel probleem. Heb je dus veel content, zorg dan dat het onder elkaar komt te staan in plaats van naast elkaar als je je site echt mobielvriendelijk wilt maken.

Links zijn klikbaar met een vingertop

Hoewel er nog wel mensen zij die een stylus oen gebruiken bij hun smartphone of tabet, zijn die in de minderheid. Dat betekent dat de meeste mensen gewoon hun vinger gebruiken om op links te klikken. Je site is dus pas echt mobielvriendelijk als er om de links heen voldoende ruimte is om ze met een vingertop aan te kunnen klikken, zonder daarbij andere links te raken.

Je WordPress-site mobielvriendelijk maken

Weet je niet zeker of jouw website nu wel of niet mobielvriendelijk is? Doe dan de mobielvriendelijkheidstest van Google.

Heb je een site gemaakt met WordPress, dan is het mobielvriendelijk maken van die site vaak een fluitje van een cent. Er zijn tegenwoordig vele WordPress-thema’s met een responsive lay-out verkrijgbaar. Maak een back-up van je website, installeer één van deze thema’s en klaar ben je.

Liever een mobielvriendelijk webdesign op maat laten maken? Bij in1week.nl staat je nieuwe responsive website in één week online! Interesse? Neem contact op!

Kevin Beeftink

Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink

Leave a Comment