Weblog

Hotjar: leer denken als een bezoeker

Gegevens over hoeveel bezoekers hoe lang op welke pagina’s van je site blijven en waar ze vandaan komen, zijn niet genoeg om inzicht te krijgen in wie die bezoekers zijn en wat ze op je site zoeken. Ook zeggen deze gegevens op zichzelf niets over hun beweegredenen om te converteren of je website juist te verlaten zonder conversie. Er zijn veel losse tools die proberen dat inzicht te bieden, maar ze worden allemaal overbodig dankzij Hotjar.

Maak kennis met de tool die alle andere overbodig maakt:

Dit is Hotjar

Hotjar is een krachtige nieuwe tool waarmee je het gedrag van je websitebezoekers in kaart kunt brengen. Daar waren natuurlijk al tools voor, maar die bieden over het algemeen beperkte functionaliteiten. Met Hotjar krijg je alles in één, voor een mooie prijs van 29 dollar per maand, ongeacht het aantal sites waarvoor je de tool wilt gebruiken.

Hotjar maakt alle andere tools overbodig

Je kunt met Hotjar heatmaps creëren en het scrollgedrag en klikgedrag van je bezoekers terugspelen alsof je naar een filmpje zit te kijken. Ook kun je conversietrechters bekijken. Maar de tool laat je ook zien hoe bezoekers de formulieren op je website gebruiken en geeft je de mogelijkheid de bezoeker om feedback te vragen.

Bezoekersgedrag terugspelen in Hotjar

Met Hotjar kun je precies zien wat bezoekers op je site doen.

Dit kun je met Hotjar

Allemaal leuk en aardig, maar wat heb je eraan? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden: je komt erachter wat bezoekers op je site doen en krijgt een idee waarom ze dat doen. Oftewel: je komt erachter wat werkt en wat niet. In plaats van te raden naar wat bezoekers willen, leer je te denken als een bezoeker. Waardevolle informatie als je de conversie wilt verhogen en de gebruikerservaring op je website wilt verbeteren!

Hotjar uitproberen

De nieuwe tool is op dit moment nog niet voor iedereen beschikbaar, en nog niet alle functies van Hotjar werken al. Maar de bètaversie werkt prima, en daar kun je je voor inschrijven. De makers van Hotjar, een startup uit Malta, geven op de website aan dat uitnodigingen voor het gebruik van de bètaversie op volgorde van aanmelding worden verstuurd. Je krijgt dan gratis toegang tot de tool voor iedereen beschikbaar komt, en daarna mag je nog een maand gratis gebruikmaken van Hotjar.

Een heatmap in Hotjar

Een heatmap in Hotjar

Een aanrader!

In1week.nl behoort tot de gelukkigen die Hotjar al mogen uitproberen, en we kunnen je zeggen: het is echt een aanrader. De tool is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en geeft alle informatie op een heldere en overzichtelijke manier weer. Mooi is ook dat ze je geen beperkingen opleggen in het aantal websites dat je kunt toevoegen aan je Hotjar-account. En dat allemaal voor een zeer vriendelijke prijs!

Kevin Beeftink

Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink

Leave a Comment