Weblog

De voordelen van lokale SEO voor je fashion webshop

Als je een fashion webshop hebt, lijkt het misschien onzin om aan lokale SEO te doen. Je levert tenslotte aan klanten in heel Nederland, heel Europa of zelfs de hele wereld. Toch kan optimalisering van je webshop voor lokale markten wel veel opleveren. Een overzicht van de grootste voordelen van lokale SEO voor fashion webshops.

De voordelen van lokale SEO op een rijtje:

Breng je fashion webshop omhoog in GoogleVergroot je kans op een hoge positie in Google

Hoewel steeds meer bedrijven en webwinkels met lokale SEO aan de slag gaan, is de concurrentie voor lokale zoekresultaten nog steeds veel minder groot dan de concurrentie voor de landelijke zoekresultaten. Dat betekent dus, dat je meer kans hebt om daadwerkelijk een hogere positie te bereiken voor de zoekterm ‘damesmode Leiden’ dan op ‘damesmode’.

Die kans wordt nog groter als je ook daadwerkelijk een stenen vestiging hebt in de plaats waar je je lokale SEO-inspanningen op richt, maar dat hoeft niet te betekenen dat je niet kunt scoren als jij alleen een fashion webshop hebt en geen fysieke winkel. Je vestigingsadres invullen in Google Places is namelijk al genoeg. Ook als jouw ‘hoofdkantoor’ eigenlijk gewoon je keukentafel of zolderkamer is.

 

Trek meer mobile traffic naar je fashion webshop

Meer mobile traffic voor je fashion webshopSteeds meer mensen shoppen mobiel, via een smartphone of tablet. Ook als ze onderweg zijn. En doordat ze hun lokatiebepaling dan meestal niet uitzetten, krijgen ze bij zoekopdrachten vaak de dichtstbijzijnde resultaten als eerste te zien. Dat betekent, dat jouw fashion webshop ook gevonden wordt door mensen die niet uit je regio of vestigingsplaats komen, maar er alleen tijdelijk verblijven of er op doorreis zijn.

Vergroot het vertrouwen van bezoekers in je fashion webshop

Een webwinkel die geen adres vermeldt, of alleen een postbusnummer, wordt meestal door klanten als weinig betrouwbaar ervaren. Ook buitenlandse webshops worden door veel klanten wantrouwig bekeken. Daar is een simpele reden voor: klanten houden van duidelijkheid. Ze willen weten bij wie ze kopen, en waar ze moeten zijn als er iets niet goed gaat met hun bestelling.

Als je dus een duidelijk, bestaand vestigingsadres vermeldt voor je fashion webshop, heb je automatisch een streepje voor. Zeker bij klanten uit je vestigingsplaats, maar ook bij klanten die van buiten die plaats komen.

Nog meer lokale SEO voor je fashion webshop?

Op dit blog besteden we regelmatig aandacht aan lokale SEO. De tips en trucs die je daarin leest, kun je prima zelf toepassen in je fashion webshop. Kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk altijd vragen stellen in de reacties of contact met in1week.nl opnemen voor hulp!

Kevin Beeftink

Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink

Leave a Comment