Weblog

Hoe vaak moet ik mijn nieuwsbrief versturen?

Het is een vraag die we regelmatig krijgen van onze klanten: hoe vaak moet ik mijn e-mail nieuwsbrief versturen? Het antwoord op die vraag is vaak afhankelijk van veel verschillende factoren, en we kunnen dus geen eenduidig antwoord geven. Maar in deze blogpost helpen we je wel op weg om het juiste antwoord voor jou te vinden!

De gouden regel: regelmaat is belangrijker dan frequentie

Wekelijks een e-mail nieuwsbrief versturen

Nieuwsbrief versturen

Eens per week (of vaker) een nieuwsbrief zonder toegevoegde waarde versturen kan de ontvanger de indruk geven dat je een spammer bent.

Als je veel nieuws te melden hebt, kan het een goed idee zijn om elke week een nieuwsbrief te versturen. Zo voorkom je dat je nieuwsbrief zo vol staat met informatie dat de ontvangers halverwege de nieuwsbrief afhaken. Kies je voor wekelijkse verzending, dan is het wel extra belangrijk dat je nieuwsbrief lezersvriendelijk is. Wekelijks een e-mail nieuwsbrief versturen heeft namelijk ook een keerzijde. De kans bestaat dat je ontvangers vinden dat ze te vaak mails van je krijgen. En dan schrijven ze zich uit. Doe je aan wekelijkse verzending en heb je veel uitschrijvingen? Dan kan het de moeite waard zijn om eens te informeren waarom mensen zich uitschrijven. Je kunt dan overwegen om toch maar liever eens per twee weken een nieuwsbrief te versturen.

Om de week een e-mail nieuwsbrief versturen

Het is onze ervaring dat om de week een nieuwsbrief versturen voor de meeste bedrijven de beste optie is. Je ontvangers horen dan niet te vaak van je om je zat te worden, en vaak genoeg om je niet te vergeten. Behandel je echter vaak actuele onderwerpen in je e-mail nieuwsbrief, dan is verzending om de week lastig. Kies dan dus toch liever voor wekelijkse verzending, om te voorkomen dat je achter de feiten aan loopt en mensen zich om die reden gaan uitschrijven.

Elke maand een e-mail nieuwsbrief versturen

Is je content niet actueel of tijdgebonden, maar gebruik je jouw nieuwsbrief meer om op regelmatige basis contact met je relaties te onderhouden? Dan is maandelijkse verzending van je e-mail nieuwsbrief een goede optie. Eens per maand een nieuwsbrief versturen is wel het minimale. Verstuur je jouw e-mail nieuwsbrief namelijk nog minder vaak, dan loop je de kans dat ontvangers vergeten wie je bent, of waarom ze zich ook alweer hadden ingeschreven voor je nieuwsbrief. Dan zullen ze zich eerder uitschrijven. Bovendien zal jouw naam dan minder snel te binnen schieten als ze in de tijd tussen twee mailings een product of dienst nodig hebben die jij kunt leveren. Nieuwsbrief versturen

Regelmatig je nieuwsbrief versturen

Welke optie je ook kiest, zorg er in elk geval dat er regelmaat in je verzending zit. Een e-mail nieuwsbrief versturen is een prima manier om contact te onderhouden met je klanten en om nieuwe klanten te trekken, maar dan moeten ze wel regelmatig iets van je horen. Zelfs als de verzenddatum van een mailing in jouw vakantie valt. Maak gebruik van de opties die MailChimp biedt om je nieuwsbrief van te voren in te plannen voor verzending! Hoe vaak verstuur jij je e-mail nieuwsbrief, en wat was je reden om deze frequentie te kiezen? Vertel het ons in een reactie op deze blogpost!

Kevin Beeftink

Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink

Leave a Comment