Weblog

3 tips voor goede tweets op Twitter

Om je website onder de aandacht te brengen van bezoekers, is Google alleen niet genoeg. Social media spelen ook een belangrijke rol in het bereik van je website. Twitter is een laagdrempelig medium om links te delen, maar hoe schrijf je nu goede tweets?

Hou je aan deze tips voor goede tweets:

Goede tweets zijn kort

Hoe schrijf je goede tweets?Dat Twitter je ruimte geeft voor 140 tekens, betekent niet dat je tweets ook allemaal 140 tekens lang moeten zijn. Sterker nog: het is beter als ze korter zijn. Liefst flink korter. Want je wilt niet alleen dat je publiek je tweets leest en op de links klikt, je wilt ook dat ze je tweets retweeten. Zodat ze onder de aandacht van nog meer mensen komen.

Goede tweets bestaan dus over het algemeen uit niet meer dan 130 tekens. Dat biedt meestal genoeg ruimte voor een retweet. Maar: hoe korter, hoe beter, dus als je onder de 130 tekens kunt blijven, doe dat dan.

Goede tweets bevatten hashtags

Hashtags zijn uitgevonden om snel te kunnen zien waar een tweet over gaat. Bovendien kunnen gebruikers zoeken op hashtags, wat jou de kans biedt om gevonden te worden op jouw belangrijke zoektermen. Populaire hashtags worden trending topics genoemd, en het is ook een goed idee om die in de gaten te houden om te zien of je erop in kunt spelen. De kans wordt dan groter dat veel mensen je boodschap zullen zien.

Goede tweets bevatten dus altijd één of meer hashtags. Maar pas wel op dat je niet te veel of te ver gezochte hashtags gebruikt. Dat werkt namelijk averechts. Je hashtags moeten wel functioneel zijn, anders verstoren ze de boodschap alleen maar.

Goede tweets bevatten een call to action

Twitter wordt pas echt een krachtig medium bij het aantrekken van verkeer naar je website, als je mensen vertelt dat ze op je links moeten klikken, en waarom. Neem dus altijd een duidelijke call to action op in je tweets. Ook als je wilt dat mensen jouw tweets gaan retweeten of beantwoorden, zul je ze dat duidelijk moeten maken.

Goede tweets bevatten een call to action

Een tweet met een call to action

Goede tweets zonder duidelijke call to action bestaan ook, maar dat zijn niet de tweets die voor meer verkeer naar je site en meer conversie zullen zorgen. Je kunt dus best tweets plaatsen zonder call to action, maar hou er dan wel rekening mee dat het effect minder groot zal zijn dan wanneer je wel een call to action opneemt.

Wat is jouw gouden tip voor een goede tweet?

Twitter kan een krachtig medium zijn om meer verkeer en meer conversie te realiseren. Zeker als je goede tweets plaatst. Met bovenstaande drie tips ben je een aardig eindje op weg naar goede tweets, maar er zijn nog meer factoren die invloed hebben op hoe goed een tweet is. We hebben het bijvoorbeeld nog niet over de inhoud gehad, omdat de inhoud van goede tweets een onderwerp op zich is. Meer daarover lees je in een toekomstige blogpost. Wat is jouw gouden tip voor een goede tweet? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Kevin Beeftink

Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink

Leave a Comment