Weblog

How to: WordPress profielfoto instellen

Een gezicht bij een bericht: je eigen WordPress profielfoto. Handig voor je naamsbekendheid en geloofwaardigheid wanneer je online blogt en reacties achterlaat bij anderen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een WordPress profielfoto toe kan voegen?

Een overzicht van de mogelijkheden

Er zijn een aantal mogelijkheden om foto’s toe te voegen aan WordPress gebruikers. De snelste en meest moeiteloze is via Gravatar.com, maar er zijn meer mogelijkheden wanneer om je eigen WordPress profielfoto toe te voegen.

Kort opgesomd de mogelijkheden om een auteur-afbeelding toe te voegen:

 

Via Gravatar.com

Gravatar springt er vooral uit wanneer je een hosted WordPress website hebt via wordpress.com, maar werkt net zo goed voor je eigen gehoste WordPress website. Ga naar Gravatar.com en zorg dat je een profiel aanmaakt. Vervolgens kun je je foto uploaden en deze toekennen aan je eigen website(s). Een vlugge manier om je WordPress profielfoto toe te voegen voor je eigen account.

gravatar-instellen

 

Snel via een simpele plugin

Het kan zijn dat je meerdere gebruikers hebt op je WordPress website, zoals bijvoorbeeld op team-en-organisatie.nl, een productie welke we in 2012 opleverden. Hier vind je de twee belangrijkste auteurs, Ton en Rian, welke beiden en auteurspagina met bijbehorende WordPress profielfoto. Hier kun je ook een eenvoudige plugin voor inzetten: Easy Author Image. Out of the box prima bruikbaar.

 

Meer opties via een uitgebreide plugin

Via deze uitgebreidere plugin kun je meer functies toevoegen samen met je profielfoto:

  • Afbeelding formaat is in te stellen
  • Biografie tonen via een widget
  • Gravatar Support (overschrijft de afbeeldingen van Gravatar)
  • Bruikbaar voor Multi-Author Sites
  • Over de auteur-pagina aan te passen

Download de plugin voor een WordPress profielfoto en meer functies (Sem Author Image) hier.

Kevin Beeftink

Online Marketing Professional | Founder in1week.nl, 2tpt.nl, socialeredactie.nl, simpel-webhosting.nl | Analytisch, gedreven, Online ROI Leiden, Nederland nl.linkedin.com/in/kevinbeeftink

1 Comment

  • Frank januari 24, 2017 Reply

    de plugin Easy Author Image werd niet meer bijgewerkt sinds 2013.

Leave a Comment